(ИНФОГРАФИК) Како да комбинирате кампања на социјалните мрежи со емаил маркетинг кампања

Доколку некој ме праша за тоа која е најдобра онлајн маркетинг стратегија за неговиот бизнис, т.е. „дали маркетинг на социјалните мрежи или емаил маркетинг?“, јас без двоумење би му одговорил: „Комбинација од двете.“

И двата типа на маркетинг стратегии имаат позитивни страни, но и слабости. Но, комбинацијата од нив двете е проверена и победничка комбинација.

Пред некој ден најдов одличен инфографик на Dot Mailer, кој визуелно објаснува како да ги комбинирате емаил маркетинг кампањите со кампањите на социјалните мрежи. Всушност, заклучокот е дека синтезата од овие два типа на маркетинг стратегии дава една синергија која има неверојатен ефект за вашиот бизнис.

Во инфографикот се објаснети можните начини на кои може да ги комбинирате маркетингот на социјалните мрежи со емаил маркетингот.

Инфорграфик за емаил маркетинг

Save

You May Also Like

Previous Post
Како да го подобрите вашиот ранк на Google според одредени клучни зборови
Next Post
Што значи SEO?