Tivius Productions

Статии

Starbucks – компанијата со одлична маркетинг стратегија

01May

Starbucks – компанијата со одлична маркетинг стратегија

Пред повеќе од 20 години, Хауард Шулц дојде до идеја да го донесе европскиот стил на кафетерии во Америка. На луѓето им требаше да се опуштат, веруваше тој – „да го помирисаат кафето“ и да уживаат во животот малку...

Details
Како да создадете одлична фејсбук фан страна и како да придобиете правилна публика

01May

Како да создадете одлична фејсбук фан страна и како да придобиете правилна публика

Денес скоро секоја компанија има своја фејсбук фан страна. Но, ретко која од нив знае правилно да ја користи за зголемување на продажбата и добивање нови клиенти. 1. Нека биде едноставно На врвниот ренесансен уметник Леонардо Да Винчи, му...

Details
4 изговори што ве спречуваат да започнете сопствен бизнис

01May

4 изговори што ве спречуваат да започнете сопствен бизнис

Мнозинството од луѓето се познати по барањето изговори за непревземање акција. Дали можеби тоа е немањето време, немањето пари или немањето вештини како да се направи. Во глобала, постојат 4 изговори што ве спречуваат да започнете сопствен бизнис. 1....

Details
10 легендарни мисли од најпознатите менаџери

01May

10 легендарни мисли од најпознатите менаџери

Ви споделуваме листа од 10 најпознати и инспирирачки мисли и совети од некои од најуспешните менаџери и иноватори. 1. „Кога иновирате, бидете подготвени сите да ви велат дека сте луди“ – Larry Ellison, Oracle 2. „Како претприемач, секогаш се...

Details

Element

Become a Member


Continue

Добивај совети и трикови од
Дигиталниот Маркетинг

Исто така, дознај за најновите трендови од областа на дигиталниот маркетинг