Tivius Productions

Blog Standard

продажба

Што продава повеќе: фактот или приказната?

Замислете двајца продавачи се натпреваруваат да продадат автомобил Астон Мартин. Едниот во своите техники на убедување користи исклучиво факти, за брзината, моќноста, потрошувачката на гориво, безбедноста на возилото итн. На потенцијалните купувачи им покажува разни графици и статистики поврзани...

Details

Како собравме 122 емаил адреси за 5 дена

Не секој посетител на твојата фејсбук страна или на твојот веб сајт, е потенцијален купувач. Некој можеби дошол на линкот од чиста љубопитност, или едноставно кликнал по грешка. Затоа, главен предизвик на оние кои се занимаваат со маркетинг е...

Details
маркетинг трендови

4-те Најважни Трендови Во Маркетингот Денес

Маркетинг екосистемот се промени многу во последните 7-8 години. Тоа е факт. Новите авении кои се отворија за маркетинг професионалците и брендовите создадоа одлични возачи, но истовремено фатија и неколкумина неподготвени. Но, одличен возач е одличен возач секаде, нели?...

Details

Светиот грал на маркетингот – видеото

Дали сакате да ја дознаете тајната формула за успех на вашиот бизнис во 2017 година? Едноставно… Направете видео! Направете не едно, туку 2, 3, 4 па и 10 видеа. Видеото ќе биде светиот грал на маркетингот во 2017 година....

Details

5 најголеми грешки кои ги правите при маркетингот на социјалните мрежи

Маркетингот на социјалните мрежи е главна алка во целокупниот дигитален маркетинг. Дури 82% од маркетинг менаџерите ширум светот веруваат дека социјалните мрежи се главната алатка во модерниот маркетинг. Социјалните мрежи може да донесат голем бенефит и зголемување на клиентите...

Details

Zara – технолошкиот гигант на светската мода (втор дел)

На кој начин Zara го постигнува овој зачудувачки успех? Одговорот е во нејзиниот систем за дистрибуција, но и маркетинг. Во 1974 година, Амансио Ортега ја отвори првата продавница Zara во далечниот северо-западен град Ла Коруња во Шпанија, денеска дом...

Details

Zara – технолошкиот гигант на светската мода (прв дел)

Амансио Ортега, сопственикот на брендот Zara, денес е најбогатиот човек на светот, со богатство од 79,5 милијарди долари. Компанијата Inditex, која е сопственик на Zara, но и на брендовите Massimo Dutti и Pull & Bear, денеска генерира поголемо богатство...

Details

Моќта на Визуелната содржина

Ја гледаме секаде. На знаци, на билборди, на автобуси, на Интернет. Исто ја гледаме и на социјалните мрежи, на телевизија и во списанија. Значи буквално таа е секаде и не може да се избегне! ВИЗУЕЛНАТА СОДРЖИНА. Само по некоја...

Details

(ИНФОГРАФИК) Како да комбинирате кампања на социјалните мрежи со емаил маркетинг кампања

Доколку некој ме праша за тоа која е најдобра онлајн маркетинг стратегија за неговиот бизнис, т.е. „дали маркетинг на социјалните мрежи или емаил маркетинг?“, јас без двоумење би му одговорил: „Комбинација од двете.“ И двата типа на маркетинг стратегии...

Details

Рекламирање – историја, цели и рекламни стратегии

Рекламирањето може да се следи назад до неговите почетоци во документираната историја. Археолозите кои работеле во земјите околу Средоземното Море ископале знаци кои огласувале различни настани и понуди. Римјаните боеле ѕидови да ги објават гладијаторските борби, а Фениќаните правеле...

Details
  • 1
  • 2

Element

Become a Member


Continue

Добивај совети и трикови од
Дигиталниот Маркетинг

Исто така, дознај за најновите трендови од областа на дигиталниот маркетинг