Tivius Productions

Blog Standard

Кој претседателски кандидат во САД има најдобар веб сајт?

Во САД во полн ек се одвиваат внатрепартиските избори во Републиканската и Демократската партија. Вкупно 6 кандидати останаа како најсериозни претенденти за најмоќната позиција на светот, и тоа двајца кај Демократите и четворица кај Републиканците. Многу битен дел од...

Details

6 причини зошто е потребно видео за Вашиот бизнис денес

Веќе имате квалитетен производ и нудите врвна услуга, но дали тоа е доволно денес, во овој дигитализиран свет, каде што секојдневно сме бомбардирани со мултимедијални содржини, за да се дознае повеќе за некој производ/услуга? Како е можно некои брендови да...

Details

Неколку лекции за маркетинг од најдобриот продавач во Њујорк

Верувале или не, Џо Адес е милионер кој своето богатство го има заработено продавајќи лупачки за компири на улица, во Њујорк. Џо живее на Авенијата Парк во Њујорк во луксузен апартман. Неговиот успех се должи на неговите извонредни продавачки...

Details

Респонзивниот веб дизајн, твојот бизнис и Google

Да, во последно време се повеќе слушате за респонзивен веб дизајн. Респонзивноста е се поголема потреба. Секојдневната еволуција и развојот на нови мобилни уреди им отежнува на бизнисите да останат во трката за онлајн внимание, и голем број на...

Details

Што е In, а што е Out во маркетингот оваа година?

Социјалната мрежа LinkedIn спроведе истражување врз примерок од 900 маркетинг експерти ширум светот кои гласаа за тоа што е In, а што е Out во маркетингот оваа 2016-та година? Резултатот е следен: 1. In: Персонализација; Out: Масовно рекламирање Масовното...

Details

Важноста и вистинската цена на еден веб сајт

Човек би помислил дека денес секој е свесен за важноста што ја има веб-сајтот за било кој бизнис, без разлика дали се работи за мал бизнис или голема компанија. Една од работите која најмногу ме изненадува кај малите бизниси...

Details

Не секој купувач е ваш потенцијален клиент!

Секој претприемач и иноватор смета дека неговиот производ или услуга се најдобри и дека секој би сакал да ги купи. Со таа длабоко вкоренета илузија, најголемиот број млади претприемачи, при својата маркетинг кампања таргетираат секој и секого и трошат...

Details

2016 – година на креативен маркетинг

Големиот психолог Карл Густав Јунг, ќе напише: „Најмалите работи што нудат значење (смисла) се поважни во животот од големите работи што не го нудат тоа“. Во оваа реченица на Јунг се крие и тајната за тоа што ќе биде...

Details

10 најмодерни трендови за веб дизајн

Основна карактеристика на модерниот веб дизајн е тоа што шарените и натрупаните содржини веќе не се воопшто кул, и се заменети со едноставноста и естетиката. Модерниот веб дизајн како никогаш досега не бил толку опседнат од едноставноста и потребата...

Details

5 причини зошто морате да имате уникатни фотографии и дизајни за вашата реклама

Многу компании денеска се обидуваат да се пробијат на пазарот и да го најдат своето место под сонцето. Социјалните мрежи, особено фејсбук, има дадоа евтина можност да се рекламираат на бројна публика. За само неколку долари, можете да таргетирате...

Details

Element

Become a Member


Continue