Tivius Productions

Blog Standard

Одбирање на Вистинската Боја за Твојот Бренд

  Да зборуваме малку за боја. Повеќето брендови сакаат да имаат уникатна боја, поради која ќе бидат препознатливи. Помисли Кока-Кола и Пепси. Дали одма помисли на црвена и сина боја? Или FedEx Ground и FedEx Express.  Тие се едни...

Details

Главните причини поради кои едно лого се памети

  Сите ги забележуваме различните варијации на формите на едно лого, од социјалните мрежи до пакувањето на производот, па и на ќесите со кои ја напуштаме продавницата. Но, се прашувам зошто ги забележуваме само одредени логоа а зошто некои...

Details

Градење на бренд онлајн

Кога почнуваш да градиш бренд од нула, ќе се соочиш со доста возбудливи предизвици. Успесите се пред тебе, а уште не си го искусил ни првиот пораз. Можеби имаш добар производ, многу добар производ кој ќе донесе освежување и...

Details

Starbucks – компанијата со одлична маркетинг стратегија

Пред повеќе од 20 години, Хауард Шулц дојде до идеја да го донесе европскиот стил на кафетерии во Америка. На луѓето им требаше да се опуштат, веруваше тој – „да го помирисаат кафето“ и да уживаат во животот малку...

Details

Element

Become a Member


Continue

Добивај совети и трикови од
Дигиталниот Маркетинг

Исто така, дознај за најновите трендови од областа на дигиталниот маркетинг