Tivius Productions

Blog Standard

Zara – технолошкиот гигант на светската мода (втор дел)

На кој начин Zara го постигнува овој зачудувачки успех? Одговорот е во нејзиниот систем за дистрибуција, но и маркетинг. Во 1974 година, Амансио Ортега ја отвори првата продавница Zara во далечниот северо-западен град Ла Коруња во Шпанија, денеска дом...

Details

Zara – технолошкиот гигант на светската мода (прв дел)

Амансио Ортега, сопственикот на брендот Zara, денес е најбогатиот човек на светот, со богатство од 79,5 милијарди долари. Компанијата Inditex, која е сопственик на Zara, но и на брендовите Massimo Dutti и Pull & Bear, денеска генерира поголемо богатство...

Details

Element

Become a Member


Continue